De volleybalacademy met een langjarige volleybalcultuur

Volleybalacademy-logo

Wie is de volleybal Academy?

Bij ZVH hebben we een langjarige volleybalcultuur met een groot aantal eredivisiespelers (m/v) en voormalig nationale teamspelers, die nog steeds in en om de verenging actief zijn. Ook is ZVH al vele decennia aanwezig in de eredivisie en zal dat ook de komende jaren blijven.

Daarmee is een topsportklimaat aanwezig, waarin jong talent kan groeien. De ervaring die deelnemers aan de volleybalAcademy ZVH opdoen zorgt voor individuele groei, maar kan ook voor groei van hun eigen verenging zorgen.

De trainers die zich hebben verbonden aan onze Academy zijn al vele jaren actief op nationaal en internationaal niveau. Zowel als speler, en als trainer/coach. Hun doel is het doorgeven van kennis en spelplezier, waardoor de volleybalsport in Nederland zich ontwikkelt.

Onze zaalvolleybal trainer

Voor de Zaal

Erik Nijland is als speler al meer dan tien jaar actief in de Nederlandse Eredivisie beachvolleybal. Hoogtepunt een 2e plek vorig jaar op het Nederlands Kampioenschap. Momenteel maakt hij als ervaren speler deel uit van het Jong Oranje programma van Beachvolleybal Team Nederland in Den Haag.

In de afgelopen jaren is hij actief geweest als hoofdtrainer bij het RTC in Alkmaar en daarna Rotterdam. Daarnaast heeft hij meerdere jaren rondgelopen bij BTN als jeugdcoach. Twee jaar geleden besloot hij zich nog eenmaal volledig te richten op zijn rol als speler met in de zomer veel toernooien in binnen- en buitenland.

Voor de Volleybalacademy van Zevenhuizen maakt hij graag tijd en ruimte vrij om dit seizoen de vrijdagavonden training te komen geven! Erik zal zich bezig houden met de individuele ontwikkeling van de jongens en meiden van de Academy. 

Erik Nijland

Hoofdtrainer (seizoen 22/23 en 23/24)

Martin Rutten:  Als volleybal trainer heb ik ervaring op allerlei niveau en ben ik in Zevenhuizen en de regio Gouda geen onbekende. Ik woon om de hoek in Bleiswijk en was daar als speler en trainer jaren actief bij Spanning 220, de club die rond 2010 fuseerde met het al eerder uit een fusie voortgekomen Volley2B aan de westkant van de Rotte.

Ook in Zevenhuizen ben ik 2x eerder trainer geweest. In de begin jaren 90 trainde ik 3 jaar dames 2, de periode dat Ruth Heerschap en Ingrid Visser uit de jeugd de overstap maakten naar de senioren voordat zij doorstroomden naar Dames 1. In ‘93/’94 ook een jaar heren 3 en een aantal jaren later assistent bij dames 1 in de 1ste divisie bij Jan Visser. Grappig is dat in een latere periode ik als rayontrainer van meisjes B (vanaf  ’05/’06) ook een aantal talenten uit Zevenhuizen in de trainingsgroepen had. O.a. Vera Bruggeman was daar een van, nu speelster bij dames 1.

Afgelopen jaren veel mannen teams begeleid zoals Haaglanden en Zaanstad en nu weer gestart met de ondersteuning bij Dames 1. Een uitdaging waar komend seizoen ook samen met Erik Nijland het leiden van de Volleybal Academie bij hoort en de ondersteuning van de andere prestatie teams in de vrouwenlijn. Een mooie uitdaging op een wel al weer vertrouwde plek.

Martin Rutte

MARTIN RUTTEn

Hoofdtrainer (Seiezoen 23/24)

Onze Beachvolleybal trainers

Voor de Beachvolleybal

WhatsApp Image 2024-03-26 at 10.14.49 PM

Jeroen van iperen (VVU H1)

Eredivisie Beachvolleyballer

Jeroen van Iperen zal zich aansluiten als vervanger voor Mika Prins en zal de trainingen samen met Elwin Oskam verzorgen. Dit zal zorgen voor een leuke combinatie, aangezien Elwin op het strand verdediger is en Jeroen blokkeerder! Voor velen in Zevenhuizen is Jeroen geen onbekende. In het seizoen 2021/2022 speelde hij in H1 als diagonaalspeler en momenteel verzorgt hij trainingen voor ZVH DS2.

Jeroen heeft een ruime ervaring in het regionaal geven van trainingen en heeft de afgelopen jaren zowel als speler als trainer actief deelgenomen aan beachvolleybalcircuit. Als speler beweegt hij zich tussen de topdivisie en eredivisie en heeft hij Elwin regelmatig als tegenstander ontmoet op het zand.

Hij kijkt er enorm naar uit om zijn kennis en ervaring over te dragen aan de nieuwe generatie volleybaltalenten in de hoop dat zij ook zeer actief worden in het beachvolleybalcircuit!

Elwin Oskam

beachvolleyballer(zvh hs2)

Elwin is samen met Jeroen van Iperen trainer voor het beachvolleybalprogramma van de Academy. Spelend in het tweede herenteam van ZVH is hij een bekend gezicht zowel binnen, als buiten de vereniging. Na meerdere jaren op het hoogste niveau in de jeugd internationaal te hebben gespeeld, ligt bij hem nu de focus op het opleiden van nieuwe jonge talenten. Elwin heeft een gouden plak op het Beach WEVZA U19 gewonnen, en zal in het beachvolleybalseizoen op Eredivisie-niveau te zien zijn.

Wil jij lid worden van de Volleybalacademyzvh?

Lees hier alles over het lidmaatschap . En meld je aan