De volleybalacademy met een langjarige volleybalcultuur

Volleybalacademy-logo

Wie is de volleybal Academy?

Bij ZVH hebben we een langjarige volleybalcultuur met een groot aantal eredivisiespelers (m/v) en voormalig nationale teamspelers, die nog steeds in en om de verenging actief zijn. Ook is ZVH al vele decennia aanwezig in de eredivisie en zal dat ook de komende jaren blijven.

Daarmee is een topsportklimaat aanwezig, waarin jong talent kan groeien. De ervaring die deelnemers aan de volleybalAcademy ZVH opdoen zorgt voor individuele groei, maar kan ook voor groei van hun eigen verenging zorgen.

De trainers die zich hebben verbonden aan onze Academy zijn al vele jaren actief op nationaal en internationaal niveau. Zowel als speler als trainer/coach. Hun doel is het doorgeven van kennis en spelplezier, waardoor de volleybalsport in Nederland zich kan verbeteren.

Onze zaalvolleybal trainer

Voor de Zaal

Erik Nijland is als speler al meer dan tien jaar actief in de Nederlandse Eredivisie beachvolleybal. Hoogtepunt een 2e plek vorig jaar op het Nederlands Kampioenschap. Momenteel maakt hij als ervaren speler deel uit van het Jong Oranje programma van Beachvolleybal Team Nederland in Den Haag.

In de afgelopen jaren is hij actief geweest als hoofdtrainer bij het RTC in Alkmaar en daarna Rotterdam. Daarnaast heeft hij meerdere jaren rondgelopen bij BTN als jeugdcoach. Twee jaar geleden besloot hij zich nog eenmaal volledig te richten op zijn rol als speler met in de zomer veel toernooien in binnen en buitenland.

Voor de Volleybalacademie van Zevenhuizen maakt hij graag tijd en ruimte vrij om dit seizoen de vrijdagavonden training te komen geven! Erik zal zich bezig houden met de individuele ontwikkeling van de jongens en meiden van de Academie. 

Erik Nijland

Hoofdtrainer (seizoen 22/23 en 23/24)

Martin Rutten:  Als volleybal trainer heb ik ervaring op allerlei niveau en ben ik in Zevenhuizen en de regio Gouda geen onbekende. Ik woon om de hoek in Bleiswijk en was daar als speler en trainer jaren actief bij Spanning 220, de club die rond 2010 fuseerde met het al eerder uit een fusie voortgekomen Volley2B aan de westkant van de Rotte.

Ook in Zevenhuizen ben ik 2x eerder trainer geweest. In de begin jaren 90 trainde ik 3 jaar dames 2, de periode dat Ruth Heerschap en Ingrid Visser uit de jeugd de overstap maakten naar de senioren voordat zij doorstroomden naar Dames 1. In ‘93/’94 ook een jaar heren 3 en een aantal jaren later assistent bij dames 1 in de 1ste divisie bij Jan Visser. Grappig is dat in een latere periode ik als rayontrainer van meisjes B (vanaf  ’05/’06) ook een aantal talenten uit Zevenhuizen in de trainingsgroepen had. O.a. Vera Bruggeman was daar een van, nu speelster bij dames 1.

Afgelopen jaren veel mannen teams begeleid zoals Haaglanden en Zaanstad en nu weer gestart met de ondersteuning bij Dames 1. Een uitdaging waar komend seizoen ook samen met Erik Nijland het leiden van de Volleybal Academie bij hoort en de ondersteuning van de andere prestatie teams in de vrouwenlijn. Een mooie uitdaging op een wel al weer vertrouwde plek.

Martin Rutte

MARTIN RUTTEn

Hoofdtrainer (Seiezoen 23/24)

Onze Beachvolleybal trainers

Voor de Beachvolleybal

Mika Prins

beachvolleyballer (RECO ZVH hs1)

Trainingen worden verzorgt door Mika Prins. Hij is de Libero van ZVH HS1, dat in de zaal uit komt in de ere divisie, en hij is naast jeugdinternational ook voormalig beachvolleybal kampioen in de categorie tot 19 jaar. 

Mika heeft jaren bij ZVH, het RTC en de BCR trainingen gegeven en is daarmee een trainer die in staat is om je te laten groeien in je beach kwaliteiten.

Hij speelt ook al jaren in de top van de Nederlandse eredivisie Beach.

Mika verzorgt de trainingen in samenwerking met Elwin Oskam en ondersteund door Roland Rademaker.

roland

Roland Rademaker

Talentcoach

Roland Rademaker is een bekende naam in volleyballand. Als spelverdeler speelde hij maar liefst zestien jaar op het hoogste niveau in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Roland, broer van de tevens bekende volleyballer Richard, kwam 23 keer uit voor Oranje. In 2014 nam hij afscheid als volleyballer toen hij met Landstede Volleybal de triple (landstitel, beker en Supercup) veroverde. Hij is op dit moment Talentcoach van BTN Jong Oranje Jongens.

Elwin Oskam

beachvolleyballer(zvh hs2)

Trainingen worden verzorgt door Elwin Oskam in samenwerking met Mika en ondersteund door Roland. 

Elwin is passer loper bij ZVH HS2, wat nu uitkomt in de tweede divisie. Na meerdere interland toernooien gespeeld te hebben bevind ik me nu in het nationale jeugd beachteam, BTN. Afgelopen seizoen ook winnaar van het Wevza U19 in Portugal.

Hij geeft nu al 5 jaar training binnen ZVH en BCR, en heeft daarmee al aardig wat ervaring opgedaan.

Wil jij lid worden van de Volleybalacademyzvh?

Lees hier alles over het lidmaatschap . En meld je aan